Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Ζητούν την καταβολή ΦΠΑ από εθελοντές δασοπυροσβέστες




Υπέρογκα ποσά ΦΠΑ για πυροσβεστικά οχήματα που απέκτησαν με δωρεές καλούνται να καταβάλουν εθελοντικές οργανώσεις δασοπυρόσβεσης σε ολόκληρη τη χώρα. Οι εκπρόσωποι των οργανώσεων κάνουν λόγο για έλλειμμα λογικής αλλά και για ηθικό σφάλμα, καθώς τονίζουν ότι οι εθελοντές δασοπυροσβέστες καλύπτουν τις ανάγκες της δασοπροστασίας με δικά τους έξοδα και δεν απολαμβάνουν κανενός είδους συνδρομή από το κράτος.
Παράλληλα, χαρακτηρίζουν «απαράδεκτο και προσβλητικό» τον καταλογισμό φόρου, λέγοντας ότι σε αρκετές περιοχές, όπως στη κεντρική Εύβοια, την Αστυπάλαια και την Αρεόπολη, οι εθελοντές καλύπτουν το κενό των κρατικών υπηρεσιών λόγω ανυπαρξίας πυροσβεστικών σταθμών, και ζητούν να εξαιρεθούν τα οχήματά τους από την καταβολή τελών κυκλοφορίας, καθώς είναι κοινωφελούς χρήσης.
Μάλιστα, στον Σύλλογο Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας & Διάσωσης Ψαχνών Ευβοίας, η εφορία έστειλε δικαστικό κλητήρα για να κατασχέσει τα πυροσβεστικά οχήματα, καθώς, όπως τονίζει ο πρόεδρος του συλλόγου Σπύρος Ραπτάκης, πέρυσι δεν μπόρεσαν να πληρώσουν το ΦΠΑ και τα τέλη το οποία ήταν 7.000 ευρώ.
Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου