Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για την κλιματική αλλαγή


«Βαθιά αναστάτωση» στο μέλλον της ανθρωπότητας, θα επιφέρει η κλιματική αλλαγή και οι κίνδυνοι, που ελλοχεύουν, απαιτούν «αποφασιστική δράση», υπογραμμίζει το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP), σε έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.
«Είναι σαφής η συναίνεση για το ότι η κλιματική αλλαγή επισυμβαίνει και για το ότι μπορεί να εμποδίσει την ανθρώπινη ανάπτυξη. Συνιστά μείζονα δοκιμασία για την ανθρώπινη κοινότητα. Τα διακυβεύματα είναι τεράστια», αναφέρεται στην «Έκθεση για την Ανθρώπινη Ανάπτυξη 2010».
«Είμαστε αντιμέτωποι με σημαντικές προκλήσεις, που σχετίζονται με τα αποθέματα νερού, την υποβάθμιση των χερσαίων εκτάσεων, την κλιματική αλλαγή και τη γενικευμένη εξαφάνιση της βιοποικιλότητας και των υπηρεσιών των οικοσυστημάτων», υπογραμμίζεται.
«Αυτές οι προκλήσεις εγείρουν καινούργια εμπόδια στην προώθηση της ανάπτυξης και την πρόοδο της ανθρώπινης ανάπτυξης», τονίζει το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη. Και προσθέτει ότι αρκεί μια κακοδιαχείριση των φυσικών πόρων «για να υποχρεώσει το περιβάλλον τους φτωχούς να καταβάλουν το μεγαλύτερο τίμημα».

Απο: www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου