Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την ανέλκυση του Sea Diamond

Αγανάκτηση  και απογοήτευση περίμενε σήμερα τους κατοίκους της Σαντορίνης που  ήλθαν στην Αθήνα για να διαδηλώσουν  ειρηνικά και να πορευτούν μέχρι  το μέγαρο Μαξίμου για να επιδώσουν ψήφισμα στον πρωθυπουργό με θέμα την ανέλκυση του Sea Diamond. Με κυβερνητική εντολή οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τη συνέχιση της πορείας πέραν από το ύψος της Βουλής, με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να περιοριστούν στην επίδοση ψηφίσματος μόνο προς το προεδρείο του Κοινοβουλίου. Για άλλη μια φορά η κυβερνητική απάντηση ήταν “πηγαίνετε στον υπουργό θαλασσίων υποθέσεων κ. Διαμαντίδη”, δείχνοντας πλέον απροκάλυπτα ότι δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν σοβαρά το πρόβλημα.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου της  Περιφερειακής παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» Νίκος Συρμαλένιος παρευρέθηκε στην ανοιχτή συγκέντρωση και πορεία των πολιτών της Σαντορίνης για την ανέλκυση του Sea Diamond. Στο σύντομο χαιρετισμό του επανέλαβε για άλλη μια φορά τη συμπαράσταση μας στον αγώνα της Συντονιστικής Επιτροπής και των φορέων της Σαντορίνης, για να βγει επιτέλους από τα βάθη της Καλντέρας το κουφάρι του Sea Diamond. Χαιρέτισε τη σθεναρή στάση των Θηραίων πολιτών και κατήγγειλε την αδιαφορία και τον εμπαιγμό τόσο της προηγούμενης, όσο και της σημερινής κυβέρνησης. Υπενθύμισε ότι πήραμε σαφή στάση τόσο στα πλαίσια του νομαρχιακού συμβουλίου, όσο και σε επίπεδο βουλής και ευρωβουλής.
Στη συγκέντρωση  εκτός των άλλων, απηύθυνε χαιρετισμό η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, ενώ στο ξεκίνημα της συγκέντρωσης παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Το γραφείο  τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου