Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Για 8η συνεχή χρονιά η ομάδα Αίγινας της εναλλακτικής Κοινότητας «Πελίτι» οργανώνει Ανοιχτό Σπορείο στις 10 Φεβρουαρίου 2013

πηγή: ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
Για 8η συνεχή χρονιά η ομάδα Αίγινας της εναλλακτικής Κοινότητας «Πελίτι»  οργανώνει Ανοιχτό Σπορείο στις 10 Φεβρουαρίου 2013, Κυριακή, 11πμ, στην Αίγινα, στο χώρο του πύργου του Μάρκελλου, (5 λεπτά από το λιμάνι).

Θα φυτέψουμε παλιούς παραδοσιακούς σπόρους σε γλαστράκια, θα τα πάρουμε στο σπίτι μας να τα φροντίσουμε και τον Απρίλη, στη γιορτή που θα γίνει στον ίδιο χώρο, θα τα επιστρέψουμε και θα τα χαρίσουμε  ώστε να βοηθήσουμε στη διατήρηση και διάδοση τους. Μαζί μας θα είναι ο κ. Άκης  Αντωνιάδης από την ομάδα του Πελίτι της Εύβοιας για να μας δείξει το εργαλείο σποράς που έχει φτιάξει ο κ. Κηπουρός. Οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται  με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων μας για τη διατήρηση των σπόρων των παραδοσιακών και ντόπιων ποικιλιών, που στις μέρες μας κινδυνεύουν  όχι μόνο να εξαφανιστούν αλλά και να απαγορευτεί η χρήση και διακίνηση τους.

Μπορείτε να συμμετάσχετε όλοι: πολίτες, φορείς, σύλλογοι, σχολεία.

Παρακαλούμε όποιους έχουν κρατήσει σπόρους από τα φυτά που πήραν στις προηγούμενες γιορτές ή  διαθέτουν δικούς τους παλιούς, παραδοσιακούς να τους φέρουν για την ενίσχυση των αποθεμάτων μας.

Σας περιμένουμε στις 10 Φεβρουαρίου να κάνουμε μαζί το Ανοιχτό Σπορείο.

Πληροφορίες: τηλ.22970-29398 και 6971630495,  e-mail: arispavlos@yahoo.gr, aigina@peliti.grwww.peliti.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου